In kokosmelk gesmoorde bloemkool

Bloemkool is echt zo’n typisch Hollands bijgerecht waar ik dol op ben. Lekker met een kaas sausje of gegratineerd in de oven.
Gesmoorde bloemkool met kokosmelk is weer eens iets heel anders en minstens net zo lekker als de ‘standaard’ bloemkool gerechten!
Wij hebben de bloemkool als bijgerecht gegeten met kipfilet en gebakken aardappels. Met rijst erbij zou hij ook prima kunnen.

Tip: strooi voor het serveren wat geroosterd amandel schaafsel over de bloemkool.

Gesmoorde bloemkool 4 Gesmoorde bloemkool 2

In kokosmelk gesmoorde bloemkool
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 bloemkool
  • 1 tentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel hot curry
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel chili vlokken
  • 400 ml kokosmelk
Bereiden:
  1. Snijd de bloemkool in roosjes
  2. Verhit een beetje zonnebloem- of olijfolie in een grote pan en bak de knoflook en ui even aan
  3. Voeg de kruiden toe ban bak even mee
  4. Doe de bloemkool roosjes in de pan en laat een minuut of twee mee bakken
  5. Voeg de kokosmelk toe, roer even door en doe het deksel op de pan
  6. Laat de bloemkool op middelhoog vuur in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe even door zodat de kokosmelk niet aanbrandt.

Gesmoorde bloemkool 3