Kokoskoeken

Afgelopen zomer heb ik op Taste of Amsterdam kokosbollen gekocht die zo lekker waren dat ik ze niet meer uit mijn hoofd krijg. Het heeft even geduurd, maar nu heb ik dan toch geprobeerd ze na te maken. Echt kokosbollen zijn het niet geworden, meer een soort kokoskoeken.  Ze hebben veel weg van kokosmakronen, maar smaken toch anders door de sinaasappelrasp en chocola. Ondanks dat het niet helemaal geworden is wat ik in gedachte had, zijn ze toch veel te lekker om niet te delen!

Deze kokoskoeken zijn zo eenvoudig en snel te maken, een kind kan de was doen! In minder dan een half uurtje zijn ze klaar. Ik vind ze zelf het lekkerst als ze helemaal zijn afgekoeld.
Kokoskoken 1 Kokoskoken 3

Kokoskoeken
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 10 stuks
Ingrediënten:
  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 150 gram geraspte kokos
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 75 gram pure chocolade, gehakt
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de eiwitten goed stijf
  3. Mix in gedeeltes de suiker door het eiwit
  4. Spatel de kokos, sinaasappelrasp en chocolade door het eiwitmengsel
  5. Maak met een grote lepel bergjes van het beslag en leg deze op de bakplaat (ca. 10 stuks)
  6. Laat de kokoskoeken in ca. 20 minuten gaar worden in de oven

Kokoskoken 2