Knoflooksaus

De lekkerste knoflooksaus….EVER!!!!

Op een stokbroodje, bij shoarma, gebakken aardappels, bij de barbecue of gourmet…Deze knoflooksaus is altijd lekker!

De kwark maakt deze knoflooksaus lekker fris.  De saus is het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Let je op de calorieën? Gebruik dan magere of halfvolle kwark en halvanaise!

Knoflooksaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 4 eetlepels volle Franse kwark
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • Worcestersaus
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 koffielepeltje suiker
  • 1 eetlepel citroensap
Bereiden:
  1. Doe de kwark en mayonaise in een afsluitbare kom of bak.
  2. Voeg de gehakte knoflook, peterselie, worcestersaus, suiker en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat minstens twee uur afgesloten in de koelkast koud worden voor je de saus serveert.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *