Knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas

Op Pinterest kwam ik een recept tegen voor Amerikaanse ‘dinner rolls’, broodjes die in Amerika bij het avondeten worden gegeten. Ik heb het recept iets aangepast en er deze knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas van gemaakt.

Het maken van het deeg was wel even een werkje. Ik heb geen keukenmachine, dus was het kneden geblazen! Misschien moet ik toch maar eens een keukenmachine aanschaffen!

Door de Parmezaanse kaas zijn het lekkere hartige broodjes geworden, die heerlijk smaken met een beetje kruidenboter. Lekker bij de soep of om als voorafje op tafel te zetten bij een etentje!

Naast knoflook en Parmezaanse kaas kan je genoeg andere lekkere variaties maken. Kaas-ui broodjes bijvoorbeeld, of broodjes met zongedroogde tomaat en olijven… je kan met deze broodjes alle kanten op!
knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas 4 knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas 3

Knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
  • 550 gram bloem
  • 250 ml warme melk
  • 50 ml lauw water
  • 30 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • beetje suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje instant gist
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of oregano
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereiden:
  1. Meng in een grote kom water, melk, eieren, suiker, gist en de helft van de gesmolten boter door elkaar
  2. Doe ongeveer de helft van de bloem erbij en roer met een houten lepel tot een soort beslag
  3. Kneed het deeg verder met een handmixer met deeghaken of met een keukenmachine
  4. Voeg de rest van de bloem er in gedeeltes aan toe terwijl je blijft kneden
  5. Voeg als laatste de knoflook, geraspte kaas en de kruiden toe en meng goed door het deeg
  6. Kneed het deeg nog ca. 5 minuten tot er een samenhangende deegbal ontstaat (het deeg blijft wat plakkerig)
  7. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 45-60 minuten rijzen op een koele, droge plek
  8. Snijd het deeg met een scherp mes in 16 gelijke stukken. Maak hier balletjes van en leg deze tegen elkaar aan in een ingevet bakblik van ca. 24x24 cm. Dek weer af en laat nog eens 30 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is
  9. Verwarm intussen de oven voor op 190 graden.
  10. Bestrijk het deeg met de resterende gesmolten boter en laat de broodjes in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken in de oven

knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas 2

Deze diashow vereist JavaScript.

2 gedachten over “Knoflookbroodjes met Parmezaanse kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *