Kipsalade met grove mosterd

Door de grove mosterd is deze kipsalade lekker pittig en smaakt hij net even anders dan de standaard kipsalade.

Deze kipsalade is bij ons thuis altijd een groot succes op verjaardagen!
Je kunt er een feestelijk hapje van maken door hem als wrap te serveren met een beetje rucola en komkommer. Of serveer hem in tortilla cups!
Ook als lunch wrap of gewoon op een broodje smaakt hij heerlijk!

Wraps met honing-mosterd-kipsalade

Ik had bij kipsalade altijd het idee dat het maken ervan veel werk is.
Deze kipsalade is echter zo gemaakt! Even een half uurtje in de oven, ingrediënten door elkaar mengen en klaar!
Je kunt hem ook goed de dag van tevoren maken. Door hem een nachtje in de koelkast te laten staan wordt hij eigenlijk alleen maar lekkerder.

Kipsalade met grove mosterd
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel scherpe (Dijon) mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 klein sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ theelepels worcestersaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • Wat druppels tabasco (naar smaak)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng in een bakje de honing en de scherpe mosterd
  3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet het honing-mengsel er overheen
  4. Laat de kipfilets in de oven in ca. 30 minuten gaar worden. Draai ze halverwege om
  5. Trek de kipfilets met behulp van twee vorken uit elkaar en laat afkoelen.
  6. Doe het afgekoelde kippenvlees in een kom en voeg de mayonaise, het sjalotje, grove mosterd, worcestersaus, citroensap en tabasco toe. Meng goed door elkaar.
  7. Breng op smaak met peper en zout

 

kipsalade2

2 gedachten over “Kipsalade met grove mosterd”

  1. Nadat Evelien gisteravond de kip al had voorbereid heb ik vanmorgen de salade afgemaakt. Super gemakkelijk te maken!
    Uiteraard hebben we het eindresultaat snel geproefd en hij was echt heerlijk!!

    Dank je voor dit heerlijke recept, ik weet zeker dat we deze nog vaak zullen gaan maken.

    Groetjes Jort en Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *