Venkel met kip, rozemarijn en peterselie

Venkel stond al een tijdje op mijn lijstje van te proberen producten.

Ik had voor ik dit recept maakte nog nooit iets met venkel gedaan. Een experimentje dus….met een heerlijk resultaat!
De venkel heeft een lichte anijs smaak die perfect combineert met de kip en de verse kruiden.

De bouillon wordt een lichte saus die lekker is over bijvoorbeeld gekookte aardappels of aardappelpuree.

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • Ca. 600 gram venkel, gesneden
  • 4 kipfilets, in grove stukken
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 theelepels gehakte rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiden:
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Doe de venkel en de helft van de rozemarijn in de pan en roerbak tot de venkel goudbruin begint te kleuren.
  2. Voeg de bouillon toe en laat de venkel met het deksel op de pan zachtjes gaar worden (ca. 12 minuten)
  3. Verwarm intussen wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de kipfilet gaar met de rest van de rozemarijn
  4. Voeg als de kip bijna gaar is de gehakte knoflook toe en bak even mee
  5. Doe de kipfilet bij de venkel en laat met het deksel op de pan ca. 3 minuten meestoven
  6. Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie erdoor
  7. Breng op smaak met peper en zout

 

 

 

2 gedachten over “Venkel met kip, rozemarijn en peterselie”

Reacties zijn gesloten.