Kip cordon bleu uit de oven

Kip cordon bleu is hier thuis erg populair. De cordon bleus uit de supermarkt vind ik alleen nooit zo lekker. Ligt het aan mij of zitten er altijd vieze stukjes ham in?
Zelf cordon bleu maken is helemaal niet zo ingewikkeld en zeker de moeite waard!

Het lastige van cordon bleu vind ik altijd dat de kaas eruit loopt tijdens het bakken. Dit kan je voorkomen door ze in de oven te laten garen. Je bakt de cordon bleus even aan in een koekenpan om ze een lekker bruin korstje te geven en daarna schuif je ze voor een half uurtje in de oven.  Als je kip in de oven laat garen blijft hij ook veel sappiger dan wanneer je hem bakt in de koekenpan.
Ik gebruik het liefst panko om de cordon bleus mee te paneren. Panko is broodkruim dat net iets grover is dan paneermeel. Daardoor krijgt de kip een krokanter jasje dan wanneer je paneermeel gebruikt.

Kip cordon bleu 1 Kip cordon bleu 2

Kip cordon bleu uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes ham
  • 8 plakjes jonge kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • panko of paneermeel
  • cocktailprikkers
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kipfilets in de lengte bijna doormidden en klap ze open
  3. Leg op elke kipfilet een plakje ham en twee plakjes kaas
  4. Klap de kipfilets weer dicht en zet vast met de cocktailprikkers
  5. Klop het ei los en strooi de panko of paneermeel op een bord
  6. Bestuif de gevulde filets met de bloem
  7. Haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko
  8. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de cordon bleus aan beide kanten tot ze een bruin korstje hebben
  9. Leg de cordon bleus in een ovenschaal en laat ze in 30-35 verder garen in de oven
  10. Keer ze halverwege