Hartige snack: kaaskoekjes

Als ik ’s avonds op de bank zit heb ik graag wat te knabbelen. Hartige snacks zijn bij mij favoriet. Vooral kaaskoekjes vind ik altijd erg lekker!
Normaal gesproken haal ik van die kaascrackertjes in de supermarkt. Toch wilde ik ze een keer zelf proberen te maken. Er lag nog een stuk overgebleven cheddar kaas in de koelkast, dus zijn het cheddar koekjes geworden. En ze waren erg lekker!
Ik heb er drie smaakjes aan gegeven om een beetje te variëren. Zeezout, zeezout/maanzaad en zeezout/chili vlokken. Allemaal erg geslaagd!

Overgebleven kaaskoekjes worden vrij snel zacht. Bewaar ze dus in en goed afsluitbare trommel. Of doe als ik, en eet ze gewoon allemaal meteen op!

kaaskoekjes 3 kaaskoekjes 4

Hartige snack: kaaskoekjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 25 stuks
Ingrediënten:
  • 240 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • mespunt knoflookpoeder
  • 50 gram koude roomboter, in,blokjes
  • 120 milliliter melk
  • 60 gram scherpe cheddar kaas, geraspt
  • olijfolie
  • grof zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
  2. Meng in een kom de bloem met het zout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder
  3. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg
  4. Voeg de melk en geraspte kaas erbij en kneed tot een stevige deegbal
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte
  6. Snijd het deeg in vierkanten van ca. 3x3 cm of steek er rondjes uit
  7. Prik in elk vierkantje wat gaatjes met een vork en leg de koekjes op de bakplaat
  8. Bestrijk de kaaskoekjes met olijfolie en bestrooi met het zeezout en eventueel wat chili vlokken of maanzaad
  9. ank de kaaskoekjes in 16-20 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster voor je ze serveert

kaaskoekjes 2

5 gedachten over “Hartige snack: kaaskoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *