Indisch stoofpotje uit de slowcooker

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Ik mocht koken van de erg smakelijke blog van Marlon.
Op Lekkeretenmetmarlon.nl staan genoeg lekkere dingen om uit te kiezen. Wat ik vooral erg leuk vind is dat ze haar eigen kruidenmixen maakt, die je trouwens ook bij haar kan bestellen.

Het was al een tijdje geleden dat ik mijn slowcooker had gebruikt, dus ging ik op zoek naar een stoofpotje dat ik in de crockpot kon klaarmaken. Ik vond een recept met als titel: ‘De lekkerste runderstoof die ik ooit gemaakt heb’. Dat klonk goed!
Veel heb ik niet aan het recept veranderd. Ik heb er alleen wat andere kruiden ingedaan en een Spaans pepertje toegevoegd.
Wij aten het stoofpotje met basmatirijst en haricots vers erbij. Echt heerlijk!

Het is een lekker kruidig stoofpotje geworden, maar niet te pittig. Hou je van extra spicy? Voeg dan wat extra chili vlokken of een extra pepertje toe.

Indisch stoofpotje uit de slowcooker 2 Indisch stoofpotje uit de slowcooker 3

Indisch stoofpotje uit de slowcooker
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 750 gram runderlappen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel van de volgende kruiden: chilivlokken, kurkuma, koriander, gemberpoeder, komijnpoeder en cayennepeper
Bereiden:
  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout
  2. Hak de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de peper fijn en de paprika in blokjes
  3. Verhit wat olie in een pan en bak het vlees rondom bruin
  4. Voeg de gesneden groente, knoflook en peper toe en bak even mee
  5. Doe alles in de slowcooker en voeg de kokosmelk, azijn, ketjap en kruiden toe
  6. Meng even door elkaar en zet de slowcooker op de lage stand voor 5-6 uur of tot het vlees goed zacht is

Indisch stoofpotje uit de slowcooker 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *