Honing-mosterd kip uit de oven

Honing-mosterd saus smaakt lekker bij zo ongeveer alles.
Bij gebraden ham,  op een broodje kaas, maar vooral bij kip vind ik het onwijs lekker.

De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk.
En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals.
Echt een lekker gerechtje dus, dat bovendien niet veel werk is om op tafel te zetten.

De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets.
Controleer altijd even of de kip goed gaar is voor je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken.
Als de bovenkant te donker wordt in de oven kan je de ovenschaal afdekken met alufolie om te voorkomen dat de kip verbrandt.


Honing-mosterd kip uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets
  • 40 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 75 ml honing
  • sap van ½ sinaasappel
  • mespuntje uienpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
Bereiden:
  1. Verwarm de ven voor op 180 graden
  2. Spoel de kipfilets af, dep droog in leg ze naast elkaar (tegen elkaar aan) in een ovenschaal
  3. Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook even aan
  4. Voeg de rest van de boter toe en laat zachtjes smelten, maar niet bruin worden
  5. Voeg de mosterd, honing, sinaasappelsap en uienpoeder toe en laat alles goed warm worden
  6. Roer de maïzena met 3 eetlepels van de saus tot een glad papje en doe dit terug in de pan
  7. Laat de saus iets binden en breng op smaak met zout en peper
  8. Schenk de saus over de kipfilets en zet de ovenschaal in de oven
  9. Laat de kip in 30-35 minuten gaar worden
  10. Schep halverwege de baktijd wat van de saus over de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt

Bewaren

Bewaren