Hongaarse soep met champignons

Ik ben bang dat de zomer nu toch echt voorbij is.
Hier in Enschede komt het in ieder geval met bakken uit de lucht en de weersvoorspellingen beloven ook al niet veel goeds.

Maar gelukkig bestaat er zoiets als soep!  En deze soep is echt perfect voor op een druilerige dag als vandaag!

Hongaarse soep met champignons
Het lijkt misschien een beetje vreemd om sojasaus door de soep te doen, maar het geeft echt net dat beetje extra smaak. Ik zou zeggen: gewoon proberen 😉

Omdat ik slecht tegen zuivel kan is melk én crème fraîche is voor mij iets teveel van het goede. Daarom heb ik sojamelk gebruikt in plaats van gewone melk en dat smaakte super.
Wil je de soep helemaal vegan maken? Gebruik dan groentebouillon en laat de crème fraîche achterwege.

Hongaarse soep met champignons

Hongaarse champignonsoep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Hongaarse champignonsoep
Porties: 4 prsonen
Ingrediënten:
  • 400 gram kastanjechampignons, in plakjes of grove stuken gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 300 ml rundvleesbouillon of groentebouillon
  • 3 eetlepels gehakte verse dille
  • 2 eetlepels crème fraîche (voor warme bereidingen)
Bereiden:
  1. Bak in een kleine pan de ui zachtjes tot hij zacht is en bruin begint te kleuren
  2. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee
  3. Doe nu de champignons en de paprikapoeder erbij en bak op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te slinken
  4. Neem van het vuur en zet opzij
  5. Smelt de boter zachtjes in een grote braadpan
  6. Voeg de boem toe en roer met een garde tot een gladde pasta
  7. Laat het mengsel op laag vuur lichtbruin worden. Dit duurt een minuut of vier. Blijf goed roeren zodat de bloem niet aanbakt
  8. Schenk nu voorzichtig de melk, sojasaus en de bouillon erbij terwijl je blijft roeren met de garde
  9. Als het goed is krijg je nu een gladde soep zonder klontjes.
  10. Doe de champignons bij de soep in de pan en voeg ook de gehakte dille toe
  11. Laat met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten pruttelen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat de soep aanbrandt
  12. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout of sojasaus

Hongaarse champignonsoep

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Hongaarse soep met champignons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *