Homemade: vanille muesli met amandel

Deze maand deed ik weer eens mee aan de foodblogswap.
Het is altijd leuk om op een andere foodblog rond te snuffelen en een lekker recept uit te zoeken.

Deze keer mocht ik een recept koken van de blog van Daisy, Lekkerhappen.com.
Toen ik zag dat ze een recept voor zelfgemaakte granola had, was mijn keuze snel gemaakt.

Een hele tijd geleden had ik al eens een poging gedaan om zelf muesli te maken. Toen was het niet echt een succes (tenzij je verkoolde havermout lekker vindt).
Ik besloot voor de Foodblogswap nog een poging te wagen en deze keer is het super goed gelukt! Voortaan maak ik mijn muesli lekker zelf  😉

De bedoeling van de foodblogswap is dat ik mijn eigen draai aan het recept geef. Dat heb ik met deze muesli gedaan door er een vanille-amandel variant van te maken.
Het is een lekkere granola geworden die je prima als basis kunt gebruiken voor je eigen versie. Je kan er later nog van alles aan toe voegen om het nog lekkerder te maken. Gedroogde cranberries of ander gedroogd fruit, stukjes chocola, kokos, rozijnen, noem maar op.

Homemade: vanille muesli met amandel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 750 gram
Ingrediënten:
  • 400 gram havermout
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 150 ml agavesiroop
  • 50 ml honing
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels vanille extract
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bedek een grote bakplaat met bakpapier
  2. Meng in een grote kom de havermout, amandelen, zonnebloempitten, lijnzaad, kaneel en het zout door elkaar
  3. Roer in een kleinere kom de agavesiroop, honing, kokosolie en vanille extract goed door elkaar en voeg bij de droge ingrediënten
  4. Schep zorgvuldig om zodat alles goed is gemengd
  5. Stort de muesli op de bakplaat en verdeel gelijkmatig
  6. Schuif de bakplaat in de oven en laat in ca. 15 minuten goudbruin roosteren
  7. Schep halverwege een keer om en let op dat de muesli niet verbrandt
  8. Laat de muesli afkoelen. De muesli wordt knapperig wanneer het afkoelt.
  9. Bewaar de muesli in een luchtdichte pot buiten de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *