Herfstpasta met boerenkool en worst

Het is zover. We moeten nu toch echt aan de herfst geloven.

Winterse stamppot ben ik nog niet aan toe, maar deze herfstige pasta met boerenkool gaat er wel in!

Het idee voor deze pasta kreeg ik van een Amerikaanse blog.
Ik heb het recept een beetje aangepast met een heel lekker gerechtje als resultaat.

De pasta is de volgende dag ook nog erg lekker. Gewoon even opwarmen in de magnetron en je hebt een super makkelijke lunch of avondmaaltijd.

pasta-met-boerenkool-en-verse-worst-4 pasta-met-boerenkool-en-verse-worst-2 pasta-met-boerenkool-en-verse-worst-1

Herfstpasta met boerenkool en worst
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram verse worst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • ½ zak gesneden boerenkool (ca. 125gram)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400 gram pasta
  • 40 gram boter
  • 75 ml witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • Parmezaanse kaas en gehakte peterselie voor garneren
Bereiden:
  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan
  3. Knijp de worst leeg en bak het vlees bijna gaar in de olie
  4. Voeg de champignons toe en bak ca. twee minuten mee
  5. Doe de boerenkool, knoflook en ui erbij en laat meebakken tot alles gaar is (ca. 3 minuten)
  6. Smelt intussen de boter en voeg de witte wijn en citroensap toe. Laat een paar minuten inkoken.
  7. Giet de pasta af en doe bij het boerenkoolmengsel
  8. Voeg ook de botersaus toe en schep alles door elkaar
  9. Garneer voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas en de peterselie

pasta-met-boerenkool-en-verse-worst-5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Herfstpasta met boerenkool en worst”

Reacties zijn gesloten.