Hemelse saffraan risotto

Voor een goede saffraan risotto mag je me ’s nachts wakker mag maken.
En gelukkig is het maken van goede risotto helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken.
Het enige wat je nodig hebt zijn goede ingrediënten en een beetje geduld!

Voor het maken van risotto moet je gewoon even de tijd nemen.
Houd het vuur laag, blijf rustig roeren en wacht telkens na het toevoegen van de bouillon tot het vocht volledig door de rijst is opgenomen.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je een goede risotto rijst gebruikt.
Voor de lekkerste risotto kan je het beste arborio of carnaroli rijst gebruiken. Arborio vind je in de betere supermarkt, carnaroli bij de delicatessenzaak.


Hemelse saffraan risotto
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 buisje saffraan (0.05gr)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 65 gram roomboter
  • 250 gram risotto rijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • Klein handje geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Laat 50 gram van de boter smelten in een pan met dikke bodem
  2. Voeg de ui toe en laat op laag vuur aanbakken tot de ui zacht is, maar laat hem niet bruin worden
  3. Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak de rijst een minuut of twee mee met de ui tot de korrels glanzen en iets doorzichtig worden
  4. Doe de saffraan bij de bouillon en roer even door
  5. Schenk de witte wijn bij de rijst en roer met een houten lepel op laag vuur tot de wijn door de rijst is opgenomen
  6. Schep nu telkens een soeplepel bouillon bij de rijst en roer rustig door tot de bouillon volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op is en risotto gaar is
  7. Roer de Parmezaanse kaas en de overgebleven boter door de risotto
  8. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas

saffraan risotto

Bewaren

Bewaren