Havermout ontbijt uit de oven

Havermout is één van mijn ontbijt favorieten. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Daarnaast levert het zoveel energie dat je het makkelijk zonder tussendoortjes volhoudt tot de lunch.

In de zomer eet ik mijn havermout lekker overnight met amandelmelk, aardbeien en gehakte noten, maar in de winter heb ik het liefst een warme variant. Meestal maak ik havermout met gewone melk of amandelmelk en een topping met fruit en pitten of noten.
Op Pinterest zag ik veel recepten van gebakken havermout voorbijkomen. Dat moest ik natuurlijk proberen!
Dit havermout ontbijt is zo lekker! Heerlijk smeuïg en zoet door de banaan en bruine suiker. Het lijkt meer op een gebakje dan op een gezond ontbijt!
Zelfs als je niet van havermout houdt moet je dit gewoon proberen!
Echt een perfect begin van een koude winterdag!

Dit recept is voor één persoon, maar je kunt de hoeveelheden makkelijk aanpassen naar meerdere porties. Wil je dit havermout ontbijt voor je hele gezin maken? Gebruik dan een grote ovenschaal. De baktijd blijft hetzelfde.
havermout ontbijt2

Havermout ontbijt uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 1
Ingrediënten:
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel amandelschaafsel of gehakte amandelen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • Snufje zout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Klop in een kom de melk met het ei, vanille en geprakte banaan goed door elkaar
  3. Voeg de havermout, suiker, amandelschaafsel, rozijnen en zout toe en meng goed
  4. Giet het mengsel in een licht ingevet ovenbestendig schaaltje
  5. Zet in de voorverwarmde oven en laat in ca. 25 minuten gaar bakken

havermout ontbijt3

2 gedachten over “Havermout ontbijt uit de oven”

Reacties zijn gesloten.