Hartige pompoentaart met geitenkaas uit ‘Less is More’

Nog niet zo lang geleden schreef ik een review over het kookboek Less is More. Ik wilde graag een recept uit het boek delen, maar dat is er even niet van gekomen. Tot nu dan! Ik was direct al heel benieuwd naar deze hartige pompoentaart. Hij ziet er heerlijk uit en  leek me niet moeilijk te maken. Nu heb ik hem dan eindelijk gemaakt en hij smaakt inderdaad geweldig!

Als ik een hartige taart of quiche maak gebruik ik meestal koelvers deeg. In dit recept wordt het deeg zelf gemaakt en dat was veel minder werk dan ik dacht. Het fijne van zelf deeg maken is dat je er ingrediënten aan toe kan voegen waardoor je taart nóg lekkerder wordt. Het deeg van deze taart is een super makkelijk basisrecept dat ik zeker vaker zal gaan gebruiken!

Hartige pompoentaart met geitenkaas uit Less is More 1 Hartige pompoentaart met geitenkaas uit Less is More 5 Hartige pompoentaart met geitenkaas uit Less is More 4Ingrediënten:

Voor de bodem:
250 gram bloem
100 gram zachte roomboter
1 ei
snufje kerriepoeder

Voor de vulling:
250 gram pompoen, in blokjes van 1×1 cm
kerriepoeder
3 laurierblaadjes
olijfolie
snufje karwijzaadpoeder
200 gram zachte jonge geitenkaas
200 ml room
2 eieren plus 3 eidooiers
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
20 gram bloem
versgeraspte nootmuskaat
20 basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier
Meng de ingrediënten voor de taartbodem goed door elkaar en kneed tot een glad deeg
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en laat de taartbodem ca. 16 minuten blind bakken in de oven

Maak intussen de vulling:
Kook de pompoenblokjes in water met een beetje kerriepoeder en de laurierblaadjes bijna gaar
Giet ze af en laat ze even uitstomen
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpanVoeg de blokjes pompoen, wat kerriepoeder en het karwijzaad toe en laat een minuut of drie bakken. Breng op smaak met wat peper en (zee)zout

Meng in een hoge kom de room, eieren, eidooiers, Parmezaanse kaas, bloem, 1 mespunt kerriepoeder en de nootmuskaat met een staafmixer kort door elkaar
Snijd de basilicumblaadjes en meng er doorheen

Verdeel de pompoenblokjes over de voorgebakken taartbodem. Snijd de geitenkaas klein en verdeel tussen de pompoen
Giet het roommengsel over de taart.en bak hem in ca. 18 minuten gaar in de oven.
Laat de taart een minuut of zes afkoelen voor je hem aansnijdt

Hartige pompoentaart met geitenkaas uit Less is More 2

 

Een gedachte over “Hartige pompoentaart met geitenkaas uit ‘Less is More’”

Reacties zijn gesloten.