Haringsalade met biet en zure room

Ieder jaar verheug ik me weer op de Hollandse Nieuwe. En dit jaar is hij weer erg lekker!
Meestal eten we hem uit het vuistje met uitjes of op een stukje roggebrood.
Deze haringsalade is weer eens wat anders.
Lekker op een broodje, maar ook een succes als amuse of luxe borrelhapje.

Haringsalade met bietjes en zure room 4 Haringsalade met bietjes en zure room 2 Haringsalade met bietjes en zure room 1

Haring salade met biet en zure room
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12-15 stuks
Ingrediënten:
  • 3 nieuwe haringen
  • 75 gram gekookte rode biet
  • mespuntje uienpoeder
  • 1 eetlepel gehakte verse dille
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 15 luxe toastjes
Bereiden:
  1. Snijd de haring en de bietjes in kleine blokjes
  2. Meng de haring, bietjes, uienpoeder, dille, zure room en wijnazijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout
  3. Verdeel de haringsalade over de toastjes en garneer met een takje dille

Haringsalade met bietjes en zure room 5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren