Haricots verts met walnoot en balsamico

Wat is een kerstdiner zonder feestelijk bijgerecht? Gelukkig hoef je geen uren in de keuken te staan om een bijzonder bijgerecht op tafel te zetten!

Deze haricots verts zijn lekker makkelijk, maar toch heel bijzonder door de combinatie van balsamico en walnoot. De walnoot olie maakt het geheel mooi af. Een chefwaardig bijgerecht dat in minder dan 20 minuten op tafel staat!
Voor een vegetarische versie kan je het ontbijtspek gewoon weglaten. Voeg dan wel een beetje zout toe voor de smaak.

Haricot vers met walnoot en balsamico 3 Haricot vers met walnoot en balsamico 4

Haricots verts met walnoot en balsamico
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 500 ram haricots verts
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 gram gehakte walnoten
Bereiden:
  1. Kook de haricots verts beetgaar in water met een beetje zout
  2. Bak intussen de plakjes spek in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  3. Giet de boontjes af en houd even apart
  4. Bak de ui even aan in het spekvet
  5. Voeg de boontjes toe en schep om met de walnootolie en balsamico azijn
  6. Verkruimel het gebakken ontbijtspek en schep samen met twee derde van de walnoten door de boontjes
  7. Doe de boontjes op een bord of serveerschaal en garneer met de achtergehouden gehakte walnoten

Haricot vers met walnoot en balsamico 2

3 gedachten over “Haricots verts met walnoot en balsamico”

    1. Hoi Lilian,

      Dit gerecht zou ik niet van tevoren maken.
      Ik denk dat de boontjes slap worden als je eerst kookt en daarna weer opwarmt.

Reacties zijn gesloten.