Hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico

In de meeste restaurants staat het wel op de menukaart: rauwe ham met meloen.  Het is waarschijnlijk één van de meest gegeten voorgerechten.

De combinatie van rauwe ham en meloen is natuurlijk erg lekker, maar tegenwoordig wel een beetje afgezaagd.
Met een beetje balsamico siroop en wat basilicum maak je van dit standaard gerecht moeiteloos weer iets bijzonders!

hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico 4 hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico 3 hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico 5
Dit hapje of voorgerecht is goed voor te bereiden.
Je kunt de meloen van tevoren in de ham wikkelen en bewaren in de koelkast, de balsamico siroop is ook goed van tevoren te maken.

Tip: Balsamicosiroop en basilicum smaken ook heel erg lekker bij verse aardbeien!

Hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico siroop
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • ½ galiameloen
  • 10 à 12 plakjes (Italiaanse) rauwe ham
  • ca. 10 basilicumblaadjes, in dunne sliertjes gesneden
Bereiden:
  1. Doe de balsamico azijn met de honing in een steelpan en laat op laag vuur tot ongeveer de helft inkoken.
  2. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Snijd intussen de meloen in grove stukken en wikkel deze in de plakjes rauwe ham.
  4. Zet de ham vast met cocktailprikkers
  5. Besprenkel de meloenhapjes met de balsamico siroop en strooi er de sliertjes basilicum overheen

hapjes van rauwe ham met meloen en balsamico 2