Groene tagliatelle met zalm-mascarponesaus

Deze tagliatelle is super luxe en super lekker, maar toch heel simpel te maken. En hij staat ook nog eens binnen twintig minuten op tafel. Wat mij betreft een blijvertje!

De simpelste pastagerechten zijn meestal het lekkerst. Vooral wanneer je goede ingrediënten gebruikt.
Ik heb voor deze pasta warm gerookte zalmfilet gebruikt. Dat is een stukje duurder dan gewone gerookte zalm, maar het maakt deze saus echt veel lekkerder.

Groene tagliatelle met zalm mascarponesaus 4

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 225 gram groene tagliatelle
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ uitje, gesnipperd
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram tomaten passata
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 250 gram warm gerookte zalmfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
  3. Voeg de mascarpone en passata toe. Roer langzaam en op laag vuur door elkaar tot je een gladde saus krijgt
  4. Breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de saus, samen met de dille en het citroensap
  5. Roer de zalm voorzichtig door de saus zodat de stukjes niet te klein worden
  6. Breng de saus op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
  7. Giet de tagliatelle af en besprenkel met olijfolie
  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de zalm-mascarponesaus erop

Groene tagliatelle met zalm mascarponesaus 2
De pasta die ik voor dit recept heb gebruikt zat in een pakket vol heerlijke Italiaanse dingen die ik vorige week kreeg toegestuurd.
Ik kreeg dit pakket van Amesi, een online winkel in ambachtelijke delicatessen uit Italië.
Normaal gesproken maak ik niet snel reclame, maar deze tip wil ik jullie niet onthouden! Als je van bijzondere Italiaanse producten houdt zou ik zeker eens in deze webwinkel gaan snuffelen!
Ik mocht proeven van o.a. bruschetta kruiden, truffelboter, tapenade van artisjokken, goddelijke zongedroogde tomaatjes, rode wijngelei en mijn favoriet: nougat met gekonfijte sinaasappel en amandel.
Ook voor cadeaupakketten kan je bij Amesi terecht. Misschien een leuk idee voor Valentijn?
Groene tagliatelle met zalm mascarponesaus Amesi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *