Griekse salade met feta

Deze Griekse salade met feta is zo gemaakt, en oh zo lekker!
Een frisse salade van rauwkost, olijven en feta met een simpele dressing van olijfolie en oregano.

Sinds mijn schoonouders dit recept meenamen van een vakantie op Kreta is deze salade met feta een niet meer weg te denken bij familie etentjes.
Ook als lunch met een lekker knapperig broodje is deze salade heerlijk!

 

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 gele paprika, in smalle repen
  • ca. 20 zwarte olijven, gehalveerd
  • 250 gr. fetakaas
  • 1 eetlepel verse oregano, gehakt (of 1 tl. gedroogde)
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Bereiden:
  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst met een lepel
  2. Snijd in halve maantjes
  3. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  4. Snijd het vruchtvlees in reepjes
  5. Doe de komkommer, paprika, ui, olijven en tomaat in een grote kom
  6. Verkruimel of snijd de feta grof en voeg toe aan de rauwkost
  7. Strooi de gehakte oregano erover
  8. Voeg de olijfolie toe en schep door elkaar
  9. Breng op smaak met peper en zout