Gevulde paprika met rijst en tonijn

Gevulde paprika is altijd een goed idee! Je kan paprika’s vullen met bijna alles. Een ideaal gerecht om restjes op te maken.

Ik liep al een tijdje met een idee voor gevulde paprika’s met tonijn. Vorige week heb ik ze dan eindelijk gemaakt en ze waren een groot succes!
Drie paprika’s zijn genoeg voor 2 à 3 personen. Ook lekker met een groene salade ernaast.

Tip: overgebleven paprika’s kan je prima een nachtje bewaren en de volgende dag opwarmen. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminium folie. Zet de ovenschaal een minuut of twintig in een voorverwarmde oven van 180 graden en je hebt een heerlijke lunch!

Gevulde paprika's met rijst en tonijn 4 Gevulde paprika's met rijst en tonijn 2Gevulde paprika's met rijst en tonijn 1Ingrediënten
100 gram rijst (ongekookt)
3 grote paprika’s
1 teentje knoflook
1 rode ui
2 eetlepels zure room of crème fraîche
1 eetlepel tomatenpuree
Blikje tonijnstukken (160 gram)
3 theelepels kappertjes
6 zongedroogde tomaatjes
handje verse basilicumblaadjes
grote bol mozzarella (200 gram)

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de rijst gaar en zet opzij
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
Wrijf de paprikahelften in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal
Hak de knoflook en snipper de ui
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui even aan.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat even mee warmen
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en snijd of scheur de basilicum grof
Neem de pan van het vuur en voeg de zure room, tonijn, kappertjes, zongedroogde tomaat,  basilicum en de rijst toe
Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Vul de paprika helften met het rijst mengsel. Dit gaat het makkelijkst met je handen.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de gevulde paprika’s
Laat de paprika’s in ongeveer 30 minuten gaar worden in de oven

Gevulde paprika's met rijst en tonijn 5

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Gevulde paprika met rijst en tonijn”

    1. Hoi Annet,

      Wat leuk!! Ben heel benieuwd of het gesmaakt heeft!

      Liefs,
      Marianne

Reacties zijn gesloten.