Gevulde kipfilet met brie en spek

Met deze gevulde kipfilet met brie en spek zet je heel eenvoudig een culinaire verrassing op tafel!

Door de kip in te pakken in ontbijtspek droogt hij niet uit in de oven. Het resultaat is een heerlijk mals en sappig stukje kip gevuld met romige, gesmolten brie! Echt belachelijk lekker!

Dit is een ideaal gerecht voor als je een etentje geeft. Je kan de kip ruim van tevoren vullen en inpakken in ontbijtspek.
Schuif de gevulde kipfilets een half uurtje voor je aan tafel wilt de oven in en that’s it!

gevulde kip met brie en spek2

Gevulde kipfilet met brie en spek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 2 kipfilets
  • 100 gram brie
  • 16-20 plakjes ontbijtspek
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kipfilets over de dikte bijna doormidden en klap ze open
  3. Leg op elke kipfilet de helft van de brie en vouw dicht
  4. Bestrooi met zout en peper
  5. Pak de kipfilets in met het ontbijtspek en zet eventueel vast met cocktailprikkers
  6. Bak de kipfilets even kort aan in een koekenpan tot het spek begint te kleuren
  7. Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal en laat in ca. 25-30 minuten gaar en bruin worden in de oven

 

9 gedachten over “Gevulde kipfilet met brie en spek”

  1. Brie kan ook vervangen worden door een plakje oude kaas ingesmeerd met een kl mosterd.

  2. En het wordt nog lekkerder als je wat groene pesto en zongedroogde tomaatjes toevoegt aan de brie :-)!

    1. Hoi Annemarie,

      Ik heb geen ervaring met de Airfryer, dus ik weet het niet zeker. Op internet zijn wel soortgelijke recepten te vinden die in de Airfryer bereid worden, dus ik neem aan dat het wel kan.

Reacties zijn gesloten.