Gevulde courgettes met gehakt

Met courgette kan je alle kanten op.
Daarom is het ook een van mijn favoriete groenten.

Meestal rooster ik courgettes in de oven of doe ik ze door de pastasaus.
Deze keer heb ik ze eens gevuld met lekker gekruid gehakt en tomatensaus. Echt een feestje!

Wij aten de courgettes met rijst. Twee courgettes is dan voldoende voor vier personen.
Eet je ze liever als koolhydraat arme maaltijd zonder iets erbij?
Houd dan rekening met een hele courgette per persoon.

courgettes met gehakt

Gevulde courgettes met gehakt
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4 personen
Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • ½ eetlepel oregano
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • pakje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels fijngehakt peterselie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit
  3. verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul
  4. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en de bleekselderij en paprika en bak twee minuten mee
  5. Doe de oregano erbij en beng op smaak met peper en zout
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de overgebleven de ui en knoflook heel even aan
  7. Voeg de tomatenblokjes, peterselie en cayennepeper toe en laat goed warm worden
  8. Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul ze met het gehakt
  9. Schep te tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas
  10. Laat de gevulde courgettes in 30-35 minuten gaar worden in de oven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren