Geroosterde tomatensoep

Zelfgemaakte tomatensoep is één van de lekkerste dingen die er zijn! Vooral als je de tomaten eerst roostert in de oven.

Door het roosteren krijgen ze een lekkere zoete smaak en dat proef je duidelijk terug in de soep.
Een ander voordeel van het roosteren van groenten, is dat je ze niet eerst klein hoeft te snijden. De tomaten kunnen gewoon in tweeën en zo de bakplaat op. Dat scheelt dus een hoop snijwerk!
Je bereidingstijd van deze soep lijkt misschien wat lang doordat je tomaten drie kwartier moeten roosteren, maar zelf hoef je er verder weinig aan te doen. Gewoon alles in de pan gooien en pureren maar!

Tip: Als je van een pittig soepje houdt, kan je wat chili vlokken toevoegen voor je gaat pureren.

Makkelijke soep van geroosterde tomaten 3 Makkelijke soep van geroosterde tomaten 2

Makkelijk en gezond: geroosterde tomatensoep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6 personen
Ingrediënten:
  • 1,5 kilo tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • flinke hand verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, voor garneren
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een grote bakplaat
  3. Snijd de uien en de paprika in kwarten en leg ze ook op de bakplaat
  4. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zeezout over
  5. Laat de groenten ca. 45 minuten roosteren in de oven. Keer de ui en paprika halverwege even om
  6. Hak de knoflook fijn
  7. Verhit wat olijfolie in en (soep)pan en bak de knoflook even aan
  8. Voeg de geroosterde groenten, basilicumblaadjes en de bouillon toe
  9. Laat een minuut of twee achtjes doorkoken en neem van het vuur
  10. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is
  11. Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder of chilipoeder
  12. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas

tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *