Geroosterde pompoenpitten

Gooi jij ook de pitten weg als je pompoensoep maakt? Tot voor kort deed ik dit ook altijd, maar daar zul je me nu niet snel meer op betrappen!

Het roosteren van pompoenpitten is doodsimpel, superlekker en nog gezond ook!
Eet ze als snack, door een salade, in de yoghurt als ontbijt of natuurlijk als garnering in de pompoensoep!
Ik wilde de pitten gebruiken om mijn pompoen-currysoep te garneren. Daarom heb ik ze gekruid met curry, komijn en knoflook. Maar je kan ze natuurlijk helemaal naar je eigen smaak kruiden met wat jij maar wilt.
Als je ze als ontbijt in bijvoorbeeld yoghurt wilt eten zou je ze ook lekker zoet kunnen maken met wat suiker of honing en een vleugje kaneel.
Niet meer weggooien dus, maar lekker roosteren die pitten!

Geroosterde pompoenpitten 1 Geroosterde pompoenpitten 3

Geroosterde pompoenpitten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • Pitten van 1 pompoen
  • Scheutje olijfolie
  • Ca. 1 theelepel kruiden naar keuze (ik gebruikte komijn, knoflookpoeder en currypoeder)
  • Grof gemalen zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Spoel de pompoenpitten goed af onder een stromende kraan
  3. Doe de pitten in een pannetje en doe er zoveel water bij dat ze onder staan
  4. Zet op het vuur en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de pitten af.
  5. Voeg een scheutje olijfolie, de kruiden en wat zeezout toe en meng door elkaar (de pitten moeten dun bedekt zijn met een laagje olie en kruiden)
  6. Verspreid de pompoenpitten in één laag op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze ca. 20-30 minuten roosteren in de oven tot ze knapperig zijn. Schep de pompoenpitten halverwege even om.

Geroosterde pompoenpitten 2

4 gedachten over “Geroosterde pompoenpitten”

  1. Bedankt voor het plaatsen van deze post! Ik heb al een keer of 4 geprobeerd pompoenpitten te roosteren, maar iedere keer mislukte het. In het recept dat ik gebruikte hoefden de pompoenpitten niet gekookt te worden en was de oventemperatuur hoger. Misschien maakt dat net het verschil. Ik ga het proberen. …

    1. Hoi Yolanda,

      Ik had precies hetzelfde probleem. Ik kreeg ze nooit lekker knapperig. Op Pinterest vond ik de tip om de pitten eerst te koken en dat maakt echt het verschil!
      Ik hoor graag of ze bij jou nu ook beter lukken!

      1. Hoi,

        ziet er lekker uit! Maar kun je dan ook de schil/bast eten? Ik heb vandaag voor de eerste keer geprobeerd, maar het is mij niet gelukt, ik moest de pitten weg doen. Nu zie ik deze tip…ga ik volgende keer proberen 😉

        1. Hoi Alexandra,

          Je kan de pitten gewoon in hun geheel gebruiken. Je hoeft ze niet eerst te pellen.
          Ik ben benieuwd hoe ze de volgende keer uitpakken! Laat je me weten hoe ze geworden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *