Geroosterde bietjes met balsamico

Het liefst kook ik met verse groenten. Toch zijn er een paar soorten die ik meestal uit een potje of uit de diepvries eet.
Tot vorige week hoorden bietjes daar ook bij, maar vanaf nu maak ik ze lekker zelf!

Ik weet niet waarom, maar ik had tot vorige week  nog nooit verse bietjes klaargemaakt. We aten wel eens rode bietjes, maar dan altijd uit een potje. Toch wilde ik ze een keer vers klaarmaken, en ik ben blij dat ik het heb geprobeerd! Ze zijn namelijk doodsimpel te bereiden en ook nog eens superlekker!
Wel even een tip: was goed je handen na het schillen en snijden van de bietjes. Ik heb de rest van dag met roze vingers gelopen!

 

Geroosterde bietjes met balsamico 3 Geroosterde bietjes met balsamico 4

Geroosterde bietjes met balsamico
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 700 gram rode bieten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • ½ eetlepel gehakte rozemarijn
  • grof gemalen zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Schil de bietjes en snijd ze in stukken van ca. 2 cm
  3. Meng de bietjes met de olijfolie, balsamico azijn en rozemarijn
  4. Verdeel de bietjes over de bakplaat en bestrooi met zeezout
  5. Rooster de bietjes in ca. 25-30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn

Geroosterde bietjes met balsamico 2

4 gedachten over “Geroosterde bietjes met balsamico”

Reacties zijn gesloten.