Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

Ben je (net als ik) niet van de rauwe oesters maar vind je het wel leuk om ze een keer op tafel te zetten?
Dan zijn gegratineerde oesters een heel lekker (en makkelijk) receptje waar je zeker succes mee zult hebben!

Oesters waren nooit zo mijn ding.
Ik heb een paar keer een rauwe oester geprobeerd, maar nee… echt niet hoor.
En toen kreeg ik vorige week een mandje met twaalf oesters toegestuurd… Oh, god wat moest ik hier nu weer mee?

Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

Maar goed. Na een beetje zoeken op Pinterest bleken er genoeg manieren te zijn om oesters klaar te maken zonder dat je ze rauw hoeft te eten. Je kan ze bakken, frituren en zelfs op de barbecue klaarmaken. Of je kan ze, zoals ik heb gedaan, gratineren onder de grill.

Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik heb echt zitten smullen van deze oesters!
Ik durf te wedden dat zelfs oester-haters overstag zullen gaan als je dit op tafel zet!

Tip: Als je het voor het eerst oesters klaarmaakt, kan het openmaken van de schelpen best lastig zijn. Dit instructiefilmpje op Youtube hielp mij een eind op weg.

Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12 stuks
Ingrediënten:
  • 12 oesters
  • 40 gram knoflookboter
  • 10 gram panko (grof broodkruim)
  • 20 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • eetlepel citroensap
Bereiden:
  1. Laat de ovengrill warm worden
  2. Maak de oesters open en leg ze op de schelp op een bakplaat
  3. Smelt de knoflookboter in de magnetron en verdeel over de oesters
  4. Meng de panko met de Parmezaanse kaas en peterselie
  5. Verdeel het kaasmengsel over de oesters
  6. Zet de bakplaat ca. 5 minuten onder de hete grill, of tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje krijgt
  7. Schik de oesterschelpen op een bord of schaal en besprenkel met citroensap
  8. Serveer direct

Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan

Een gedachte over “Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan”

  1. Hoi Marriane,

    Oesters zijn ook helemaal niet mijn ding, maar de manier waarop jij het hebt voorbereid lijkt het wel wat.
    Ik zou er zelf nooit aandenken om oesters te experimenteren, dus moet ik je bedanken voor deze post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *