geglaceerde worteltjes 1 fbs

Geglaceerde worteltjes (foodblogswap)

Het is weer eind van de maand en dus is het weer tijd voor de foodblogswap!
Deze maand mocht ik koken van de blog van Marjan.

Marjan had vroeger veel klachten als migraine en last van haar buik, tot ze volgens het Voedsel Zandloper principe ging eten. Door o.a. suiker en producten met toevoegingen uit haar dieet te schrappen en  minder brood te eten is ze van haar gezondheidsklachten afgekomen en voelt ze zich beter dan ooit.
Op haar blog laat ze zien dat eten op een manier die goed voor je is, ook heel erg lekker kan zijn!

Ik heb ervoor gekozen haar recept voor zoete worteltjes te maken. De bedoeling van de foodblogswap is dat we onze eigen draai geven aan het uitgekozen gerecht. Ik heb niet veel aan het recept veranderd, want het leek me al erg lekker zoals het was. Het enige dat ik heb gedaan is sinaasappelsap toevoegen voor een frisse smaak.

geglaceerde worteltjes 4 geglaceerde worteltjes 3

Geglaceerde worteltjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • ca. 500 gram bospeen (1 bosje), geschrapt
  • 2 eetlepels honing
  • 30 gram boter of margarine
  • 50 ml vers sinaasappelsap
Bereiden:
  1. Snijd de wortels in schuine plakjes van ca. 3 mm dikte
  2. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbak laag 50 ml water met de boter en 1 eetlepel honing tot het begint te koken
  3. Voeg de wortel toe en schep even om
  4. Dek de pan af met een deksel en laat op middelhoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer af en toe
  5. Haal het deksel van de pan en voeg de resterende eetlepel honing en het sinaasappelsap toe
  6. Laat op hoog vuur nog ca. 5 minuten koken tot het vocht is verdampt en stroperig is geworden
  7. Breng de geglaceerde worteltjes voor het serven op smaak met peper en zout

geglaceerde worteltjes 2

Een gedachte over “Geglaceerde worteltjes (foodblogswap)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *