Spitskool met kerrie en crème fraîche

Wil jij ook eens iets anders dan altijd die standaard bijgerechten?
Dan is deze spitskool iets voor jou!
Door de crème fraîche is de spitskool lekker romig en de smaken van kerrie en gember geven hem een oosters tintje. Deze spitskool smakt dan ook erg goed bij oosterse  gerechten,  maar hij kan ook prima bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of vis.

Tip: Voor een snelle versie van dit bijgerecht kun je een zak voorgesneden spitskool gebruiken en de verse gember, knoflook en ui vervangen door gemberpoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
wk 22 wo diner

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 spitskool, in smalle repen
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 bekertje crème fraîche (125 gr)
  • 2 eetlepels olijfolie
Bereiden:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg de kerrie en gemberpoeder toe en bak even mee
  4. Doe de spitskool erbij en schep goed door elkaar
  5. Laat onder af en toe omscheppen op laag vuur gaar worden (ca. 20 minuten)
  6. Roer de crème fraîche erdoor en laat even doorwarmen
  7. Breng op smaak met peper en zout