Filohapjes met spinazie en feta3

Filorolletjes met spinazie en feta

Deze filorolletjes zijn lekker als voorgerecht, borrelhapje of fingerfood op een feestje.

Ook als lunch kunnen ze prima!

Ze bevatten geen vlees, dus je kunt ze met een gerust hart aan je vegetarische gasten serveren.

Ik gebruik voor deze filorolletjes het liefst vers filodeeg van Tante Fanny. Dit deeg is in de supermarkt te vinden in de koeling waar ook ander kant en klaar deeg te vinden is.
In de verpakking zitten acht grote vellen filodeeg, die makkelijk om maat te snijden zijn.
Filodeeg droogt erg snel uit, waardoor het makkelijk kan gaan scheuren wanneer je het gaat verwerken. Maak daarom altijd eerst de vulling en haal daarna pas het deeg uit de verpakking.

Zorg wel dat je de rolletjes goed met gesmolten boter bestrijkt voor ze de oven ingaan, hierdoor worden ze lekker krokant en krijgen ze een mooie, goudbruine kleur.

Een goede tip is om de ontdooide spinazie goed uit te knijpen zodat bijna al het vocht eruit is. Zo voorkom je dat het deeg zacht wordt tijdens het bakken.

Filohapjes met spinazie en feta1

 

Filorolletjes met spinazie en feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
  • 200 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 200 gram feta, verkruimeld of in kleine blokjes
  • 50 gram pijnbompitten
  • 50 gram boter of margarine, gesmolten
  • 1 pak vers filodeeg
  • Peper en zout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier
  3. Meng in een bak de spinazie, feta en pijnboompitten
  4. Voeg flink wat peper en zout toe
  5. Haal het filodeeg uit de verpakkingen snijd de deegvellen in stukken van ca. 10 x 6 cm
  6. Bestrijk telkens een vel met gesmolten boter en leg er een ander deegvel bovenop
  7. Bestrijk de randen met gesmolten boter en verdeel een schepje vulling aan de onderkant van het deegvel. Laat aan de zijkanten 2 cm vrij rol het deeg op terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt
  8. Leg de rolletjes op het bakblik en bestrijk met gesmolten boter
  9. Schuif het bakblik in de oven en laat de rolletjes in ca. 25 gaar en goudbruin worden
  10. Serveer warm

Filohapjes met spinazie en feta2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *