Truffels met Amarula
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 24 stuks
Ingrediƫnten:
  • 475 gram melkchocolade + eventueel 200 gram voor een chocolaagje
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml Amarula of andere likeur
Bereiden:
  1. Smelt de 475 gram melkchocolade in de magnetron of au bain-marie
  2. Meng de slagroom en Amarula erdoor en zet een uurtje in de vriezer om op te stijven, of tot hij stevig genoeg is om er balletjes van te draaien.
  3. Als de ganache nog te zacht is om er truffels van te vormen, zet het dan nog even in de vriezer om steviger te worden.
  4. Maak met je handen ronde truffels ter grootte van een walnoot van de vulling. Rol de truffels door cacao, gehakte nootjes, hagelslag of doop ze in gesmolten chocolade voor een lekker chocolaagje.
  5. Leg de truffels op een met bakpapier bekleed bord en zet ze nog even terug in de koelkast om weer stevig te worden voor je ze serveert
  6. Bewaar ze, als je truffels over hebt, in de koelkast.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/chocoladetruffels-met-amarula/