Sneeuwkoekjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 20-22 stuks
Ingrediƫnten:
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 45 gram cacao
  • snufje zout
  • 180 gram suiker
  • 60 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 5 eetlepels poedersuiker
Bereiden:
  1. Meng in een middelgrote kom het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het zout door elkaar
  2. Klop in een grote kom de suiker met de olie tot een romig mengsel
  3. Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen
  4. Meng nu het zelfrijzend bakmeel, cacao en het zout door de natte ingrediƫnten. Doe dit snel, zodat het beslag luchtig blijft
  5. Spatel de stukjes chocolade door het beslag
  6. Stort het beslag op een vel plasticfolie en pak goed in
  7. Leg het pakketje in de koelkast en laat minstens een uur goed koud worden. Het deeg moet door en door koud zijn, anders kan je het niet goed verder verwerken
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de poedersuiker in een kommetje
  10. Neem het deeg uit de koelkast en rol balletjes ongeveer zo groot als een walnoot
  11. Rol de deegballetjes door de poedersuiker (zorg dat ze helemaal bedekt zijn) en leg ze ongeveer 2 cm uit elkaar op de bakplaat
  12. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar in de oven
  13. De koekjes blijven iets zacht, maar worden harder van buiten wanneer ze afkoelen
  14. Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/sneeuwkoekjes/