Meng in een middelgrote kom het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het zout door elkaar
Klop in een grote kom de suiker met de olie tot een romig mengsel
Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen
Meng nu het zelfrijzend bakmeel, cacao en het zout door de natte ingrediƫnten. Doe dit snel, zodat het beslag luchtig blijft
Spatel de stukjes chocolade door het beslag
Stort het beslag op een vel plasticfolie en pak goed in
Leg het pakketje in de koelkast en laat minstens een uur goed koud worden. Het deeg moet door en door koud zijn, anders kan je het niet goed verder verwerken
Verwarm de oven voor op 175 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de poedersuiker in een kommetje
Neem het deeg uit de koelkast en rol balletjes ongeveer zo groot als een walnoot
Rol de deegballetjes door de poedersuiker (zorg dat ze helemaal bedekt zijn) en leg ze ongeveer 2 cm uit elkaar op de bakplaat
Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar in de oven
De koekjes blijven iets zacht, maar worden harder van buiten wanneer ze afkoelen
Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/sneeuwkoekjes/