Gegratineerde oesters met knoflookboter en Parmezaan
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12 stuks
Ingrediƫnten:
  • 12 oesters
  • 40 gram knoflookboter
  • 10 gram panko (grof broodkruim)
  • 20 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • eetlepel citroensap
Bereiden:
  1. Laat de ovengrill warm worden
  2. Maak de oesters open en leg ze op de schelp op een bakplaat
  3. Smelt de knoflookboter in de magnetron en verdeel over de oesters
  4. Meng de panko met de Parmezaanse kaas en peterselie
  5. Verdeel het kaasmengsel over de oesters
  6. Zet de bakplaat ca. 5 minuten onder de hete grill, of tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje krijgt
  7. Schik de oesterschelpen op een bord of schaal en besprenkel met citroensap
  8. Serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gegratineerde-oesters-knoflookboter-en-parmezaan/