Rundvlees Madras uit Basics to Brilliance van Donna Hay
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 2 eetlepels korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 eetlepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
- 2 rode chilipepers, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram verse gemberwortel, in plakjes
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 70 gram tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 750 ml kippenbouillon
- 1 kilo rundersukade
- voor garneren: verse korianderblaadjes en papadums
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rooster de mosterd-, koriander, en komijnzaadjes 2-3 minuten in een droge koekenpan
- Maal de zaadjes tot poeder in een kleine foodprocessor
- Voeg de pimentón, chilipepers, knoflook, gember, azijn en olie toe en draai alles tot een gladde pasta
- Doe de currypasta, tomatenpuree, tomatenblokjes en de bouillon in een grote ovenvaste pan en meng door elkaar
- Leg het vlees in de saus en zet het deksel op de pan
- Laat de curry in ongeveer drie uur gaar worden in de oven, of tot het vlees helemaal zacht is
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en roer weer door de saus
- Serveer de curry met basmatirijst, papadums en zure komkommer. Garneer met verse koriander.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/rundvlees-madras-uit-basics-to-brilliance-van-donna-hay/
3.5.3226