Rundvlees Madras uit Basics to Brilliance van Donna Hay
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 eetlepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 2 rode chilipepers, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gram verse gemberwortel, in plakjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 kilo rundersukade
  • voor garneren: verse korianderblaadjes en papadums
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rooster de mosterd-, koriander, en komijnzaadjes 2-3 minuten in een droge koekenpan
  3. Maal de zaadjes tot poeder in een kleine foodprocessor
  4. Voeg de pimentón, chilipepers, knoflook, gember, azijn en olie toe en draai alles tot een gladde pasta
  5. Doe de currypasta, tomatenpuree, tomatenblokjes en de bouillon in een grote ovenvaste pan en meng door elkaar
  6. Leg het vlees in de saus en zet het deksel op de pan
  7. Laat de curry in ongeveer drie uur gaar worden in de oven, of tot het vlees helemaal zacht is
  8. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en roer weer door de saus
  9. Serveer de curry met basmatirijst, papadums en zure komkommer. Garneer met verse koriander.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/rundvlees-madras-uit-basics-to-brilliance-van-donna-hay/