Basiskoken #11: Gehaktbrood
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8 personen
Ingrediƫnten:
  • 1 kg half om half gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 60 gram havermout
  • 120 gram gezeefde tomaten of passata
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram tomatenketchup
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake- of broodvorm in
  2. Meng het gehakt, ui, knoflook, havermout, gezeefde tomaten, eieren, peterselie, paprikapoeder, tijm en peper en zout goed door elkaar.
  3. Doe het gehakt over in de vorm en druk een beetje aan
  4. Meng de ketchup, bruine suiker en mosterd door elkaar en bestrijk het gehaktbrood hiermee
  5. Zet het gehakt in de oven en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden
  6. Giet het vet af en snijd het gehaktbrood in plakjes.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-11-gehaktbrood/