Basiskoken #11: Gehaktbrood
- 1 kg half om half gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 60 gram havermout
- 120 gram gezeefde tomaten of passata
- 2 eieren
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout naar smaak
- 50 gram tomatenketchup
- 50 gram bruine suiker
- 1 theelepel mosterd
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake- of broodvorm in
- Meng het gehakt, ui, knoflook, havermout, gezeefde tomaten, eieren, peterselie, paprikapoeder, tijm en peper en zout goed door elkaar.
- Doe het gehakt over in de vorm en druk een beetje aan
- Meng de ketchup, bruine suiker en mosterd door elkaar en bestrijk het gehaktbrood hiermee
- Zet het gehakt in de oven en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden
- Giet het vet af en snijd het gehaktbrood in plakjes.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-11-gehaktbrood/
3.5.3226