Homemade: vanille muesli met amandel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 750 gram
Ingrediƫnten:
  • 400 gram havermout
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 150 ml agavesiroop
  • 50 ml honing
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels vanille extract
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bedek een grote bakplaat met bakpapier
  2. Meng in een grote kom de havermout, amandelen, zonnebloempitten, lijnzaad, kaneel en het zout door elkaar
  3. Roer in een kleinere kom de agavesiroop, honing, kokosolie en vanille extract goed door elkaar en voeg bij de droge ingrediƫnten
  4. Schep zorgvuldig om zodat alles goed is gemengd
  5. Stort de muesli op de bakplaat en verdeel gelijkmatig
  6. Schuif de bakplaat in de oven en laat in ca. 15 minuten goudbruin roosteren
  7. Schep halverwege een keer om en let op dat de muesli niet verbrandt
  8. Laat de muesli afkoelen. De muesli wordt knapperig wanneer het afkoelt.
  9. Bewaar de muesli in een luchtdichte pot buiten de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/homemade-vanille-muesli-amandel/