Quinoaburgers met spinazie en feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10-12 stuks
Ingrediƫnten:
  • 200 gram ongekookte quinoa
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram feta
  • 100 gram babyspinazie
  • 80 gram havermout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • snuf chilipoeder
Bereiden:
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat een beetje afkoelen
  2. Hak intussen de spinazie grof en verkruimel de feta
  3. Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom, samen met alle andere ingrediƫnten
  4. Meng alles zorgvuldig door elkaar en zet het mengsel ongeveer een half uurtje in de koelkast zodat het iets steviger wordt
  5. Vorm met je handen burgers van het quinoa mengsel. Als het goed is kan je er ca. 10-12 burgers uithalen. Als de burgers makkelijk uit elkaar vallen, voeg dan wat extra paneermeel toe
  6. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de burgers op middelhoog aan weerskanten bruin en knapperig
  7. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen (een spatel is erg handig!)
  8. Lekker met een groene salade erbij!
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/quinoaburgers-met-spinazie-en-feta/