Kaneelcake
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 personen
Ingrediënten:
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 70 gram bruine suiker
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een cakevorm in
  2. Mix de boter romig met de kristalsuiker en de vanillesuiker
  3. Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je een nieuw ei toevoegt
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel en één theelepel kaneel toe en mix snel tot een glad beslag
  5. Doe de helft van het beslag in de cakevorm en strijk met een lepel glad
  6. Meng de bruine suiker met de resterende theelepel kaneel
  7. Verdeel de helft van het suikermengsel over het beslag in de cakevorm en dek af met de rest van het beslag
  8. Strijk weer glad en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker
  9. Laat de cake in ca. 45 gaar worden in de oven
  10. Controleer of de cake gaar is door er met een houten satéprikker in de steken
  11. Wanneer de prikker er schoon weer uitkomt, is de cake gaar
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kaneelcake/