Foodtrend: bloemkoolrijst
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember van 1 cm, fijngehakt of geraspt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 gram tuinerwtjes (diepvries)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 100 gram taugé
  • 2 lente-uitjes
Bereiden:
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak in de keukenmachine fijn tot de korrels ongeveer het formaat van rijst hebben. Dit gaat het beste als je het in twee of drie delen doet.
  2. Verhit een eetlepel (sesam)olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en tuinerwtjes en minuut of twee aan
  3. Schuif de groenten opzij en giet de geklutste eieren ernaast in de pan
  4. Roer het ei tot het gestold is en meng het daarna door de groenten
  5. Voeg nu de bloemkoolrijst toe
  6. Meng de sojasaus met de sambal en voeg samen met de taugé toe aan de rijst
  7. Meng alles goed door elkaar en laat nog een minuut of vier doorwarmen
  8. Garneer met in ringetjes gesneden lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/foodtrend-bloemkoolrijst/