Basiskoken #10: De beste boterkoek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8-10 personen
Ingrediƫnten:
  • 350 gram boter
  • 275 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 380 gram bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • garneeramandelen
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een spring- of boterkoekvorm met bakpapier
  2. Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een grote kom en kneed tot een samenhangend deeg
  3. Stort het deeg in de springvorm en druk met de handen stevig aan
  4. Bestrijk de koek met het losgeklopte ei en trek met behulp van een vork een mooi patroon in het deeg
  5. Garneer met de amandelen en schuif in de oven
  6. Laat de boterkoek in ongeveer 40 minuten gaar en mooi goudbruin bakken
  7. Boterkoek is het lekkerst als hij helemaal is afgekoeld.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-10-ouderwetse-boterkoek/