Boeuf Bourguignon
Bereiding
- 250 gram zuurkoolspek
- 3 sjalotjes, in grove stukken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 gram magere runderlappen, in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
- 4 eetlepels bloem
- 1 fles bourgogne wijn (750ml)
- 1 runderbouillon blokje
- 1 grote winterpeen, in halve plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 2 uien, grof gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ca. 400 gram krieltjes (voorgekookt, grote gehalveerd)
- 1 pot Amsterdamse uitjes (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- Bestrooi het rundvlees royaal met peper en zout
- Verhit een klontje boter in een grote braadpan
- Bak hierin de spekjes met de sjalotjes en de knoflook tot de spekjes beginnen te kleuren
- Neem met een schuimspaan uit de pan en zet apart
- Voeg wat extra boter toe aan de pan en bak het rundvlees hierin even aan
- Bestrooi met de bloem en schep even om
- Voeg de helft van de wijn , de aangebakken spekjes met de sjalotjes en knoflook en het bouillonblokje toe
- Roer even door zodat een licht gebonden saus ontstaat
- Voeg de rest van de wijn toe, samen met de wortel, bleekselderij, ui, laurierblaadjes en tomatenpuree
- Laat op laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is, ca. 3 uur. Voeg zo nodig wat water toe
- Voeg wanneer het vlees zacht is de krieltjes en de Amsterdamse uitjes toe en laat nog een half uurtje mee warmen
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
- Serveer in een diep bord of kom met vers stokbrood
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/boeuf-bourguignon/
3.2.2925