Boeuf Bourguignon
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediƫnten:
  • 250 gram zuurkoolspek
  • 3 sjalotjes, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 gram magere runderlappen, in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 fles bourgogne wijn (750ml)
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 grote winterpeen, in halve plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ca. 400 gram krieltjes (voorgekookt, grote gehalveerd)
  • 1 pot Amsterdamse uitjes (uitlekgewicht ca. 200 gram)
Bereiden:
  1. Bestrooi het rundvlees royaal met peper en zout
  2. Verhit een klontje boter in een grote braadpan
  3. Bak hierin de spekjes met de sjalotjes en de knoflook tot de spekjes beginnen te kleuren
  4. Neem met een schuimspaan uit de pan en zet apart
  5. Voeg wat extra boter toe aan de pan en bak het rundvlees hierin even aan
  6. Bestrooi met de bloem en schep even om
  7. Voeg de helft van de wijn , de aangebakken spekjes met de sjalotjes en knoflook en het bouillonblokje toe
  8. Roer even door zodat een licht gebonden saus ontstaat
  9. Voeg de rest van de wijn toe, samen met de wortel, bleekselderij, ui, laurierblaadjes en tomatenpuree
  10. Laat op laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is, ca. 3 uur. Voeg zo nodig wat water toe
  11. Voeg wanneer het vlees zacht is de krieltjes en de Amsterdamse uitjes toe en laat nog een half uurtje mee warmen
  12. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  13. Serveer in een diep bord of kom met vers stokbrood
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/boeuf-bourguignon/