Romige fettuccine met champignons en spinazie
- 250 gram fettuccine
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 30 gram roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml room
- 2 handen geraspte Parmezaanse kaas
- 400 gram gesneden kastanjechampignons
- 100 gram verse babyspinazie
- Handje peterselie, fijngesneden
- Kook de fettuccine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een klein beetje boter in een (saus)pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan
- Draai het vuur laag en laat de rest van de boter zachtjes smelten in de pan bij de ui en knoflook
- Voeg de bloem toe en roer goed met een houten lepel zodat er geen klontjes ontstaan
- Giet daarna beetje bij beetje de room erbij en roer telkens tot het geheel gebonden is
- Herhaal dit tot alle room is opgenomen. Als de saus te dik blijft kan je een klein beetje water toevoegen
- Roer de geraspte Parmezaan door de saus, breng op maak met wat zout en zet even apart
- Bak ik een koekenpan de champignons tot ze lekker bruin zijn voeg ze samen met de spinazie toe aan de warme saus
- Als de spinazie geslonken is kan de gare pasta en de peterselie erbij
- Hussel alles goed door elkaar en serveer met versgemalen zwarte peper
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/romige-fettuccine-champignons-en-spinazie/
3.5.3226