Noodles met zelfgemaakte teriyaki saus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 100 ml sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • stukje gember van ca. 1 cm, fijngehakt of geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • ca. 750 gram gesneden verse groenten
  • Je favoriete noodles of bami, genoeg voor vier personen
  • sesamzaadjes en lente-uitjes (voor garnering)
Bereiden:
  1. Meng de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook en azijn in een pannetje door elkaar
  2. Beng de saus op laag vuur aan de kook en laat een minuut of vijf zachtjes pruttelen
  3. Meng de maïzena met een eetlepel water in een kopje en roer tot er geen klontjes meer in zitten
  4. Voeg de maïzena toe aan de saus en roer door.
  5. Laat de saus nog een minuut of vijf zachtjes koken tot hij begint in te dikken. Neem van het vuur en zet apart
  6. Verhit een scheutje (wok)olie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de gesneden groenten tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten)
  7. Kook intussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  8. Doe de noodles en de teriyakisaus bij de gewokte groenten en schep goed door elkaar.
  9. Laat alles nog even goed doorwarmen en serveer met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/noodles-zelfgemaakte-teriyaki-saus/