BBQ: Kip-ananas spiesjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 12 stuks
Ingrediënten:
  • 500 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 ml sojasaus
  • 35 ml ananassap
  • 50 gram bruine suiker
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ verse ananas
  • 1 groene paprika
  • 1 flinke rode ui
  • ca. 12 satéstokjes
Bereiden:
  1. Steek de barbecue aan en leg de satéstokjes in een laagje water om te weken
  2. Doe de knoflook, sojasaus, ananassap en bruine suiker samen in een pannetje en breng zachtjes aan de kook
  3. Meng de maïzena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten en roer door de marinade
  4. Laat de marinade zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt, ca. 10 minuten
  5. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur
  6. Snijd intussen de kipfilet, paprika, ananas en rode ui in stukken van ca. 2 cm
  7. Meng ¾ van de marinade met de kipfilet en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Zet de rest van de marinade apart
  8. Rijg de kip, ananas, paprika en ui om en om aan de satéstokjes
  9. Grill de spiesjes gaar op de barbecue
  10. Bestrijk de kip-ananas spiesjes voor het serveren met de achtergehouden marinade
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bbq-kip-ananas-spiesjes/