Zoete chilisaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 1 liter saus
Ingrediënten:
  • 8 rode chilipepers
  • 8 teentjes knoflook
  • ca. 2 cm gemberwortel, in stukjes
  • 300 ml witte wijnazijn of rijstazijn
  • 430 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels maizena
  • 3 eetlepels sojasaus
Bereiden:
  1. Snijd de pepers doormidden en verwijder van de helft van de pepers de zaadjes.
  2. Snijd de pepers grof en doe ze in een hakmolen of keukenmachine
  3. Voeg de teentjes knoflook en gember toe en hak alles fijn
  4. Doe de azijn, suiker en sojasaus in een pan met dikke bodem en voeg 600 ml water toe
  5. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat de saus niet gaat aanbranden.
  6. Voeg de gehakte pepers, knoflook en gember toe en laat alles nog eens vijf minuten pruttelen tot de saus dikker begint te worden
  7. Meng de maïzena met 4 eetlepels water tot een glad papje en doe dit bij de chilisaus
  8. Roer goed door met een garde om klontjes te voorkomen.
  9. Laat de saus op laag vuur verder indikken tot je de dikte goed vindt
  10. Bewaar de saus in een schenkfles of in glazen potjes in de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-chilisaus/