Zoete chilisaus
Porties: ca. 1 liter saus
- 8 rode chilipepers
- 8 teentjes knoflook
- ca. 2 cm gemberwortel, in stukjes
- 300 ml witte wijnazijn of rijstazijn
- 430 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels maizena
- 3 eetlepels sojasaus
- Snijd de pepers doormidden en verwijder van de helft van de pepers de zaadjes.
- Snijd de pepers grof en doe ze in een hakmolen of keukenmachine
- Voeg de teentjes knoflook en gember toe en hak alles fijn
- Doe de azijn, suiker en sojasaus in een pan met dikke bodem en voeg 600 ml water toe
- Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat de saus niet gaat aanbranden.
- Voeg de gehakte pepers, knoflook en gember toe en laat alles nog eens vijf minuten pruttelen tot de saus dikker begint te worden
- Meng de maïzena met 4 eetlepels water tot een glad papje en doe dit bij de chilisaus
- Roer goed door met een garde om klontjes te voorkomen.
- Laat de saus op laag vuur verder indikken tot je de dikte goed vindt
- Bewaar de saus in een schenkfles of in glazen potjes in de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-chilisaus/
3.5.3226