Pasta pesto met citroen en courgette
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 400 gram volkorenpasta
  • 1 groentebouillon blokje
  • 100 gram groene pesto
  • klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de courgettes in plakjes van ca. 3 mm
  3. Snijd de paprika in reepjes
  4. Snijd de uien in ringen van ca. 3 mm dikte
  5. Leg de groenten in een ovenschaal of braadslede
  6. Hak de knoflook fijn en doe bij de groenten
  7. Voeg de citroenrasp en het citroensap toe
  8. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, bestrooi met peper en (zee)zout en schep door elkaar
  9. Laat de groenten in ca. 30-35 minuten gaar worden in de oven
  10. Schep ze halverwege een keer om
  11. Kook, als de groenten nog zo’n tien minuten nodig hebben, de pasta al dente in ruim water met het bouillonblokje
  12. Giet de pasta af en besprenkel met olijfolie
  13. Voeg de pasta, de pesto en de pijnboompitjes toe aan de geroosterde groenten en hussel alles goed door elkaar
  14. Bestrooi met Parmezaanse kaas en wat extra pijnboompitjes
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pasta-pesto-met-citroen-en-courgette/