Turks brood met rosbief en pesto-mayonaise
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 Turks (afbak)brood
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Handje rucola (of andere sla)
  • 100 gram rosbief
  • Voor de topping:
  • ½ eetlepel pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 4-5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
Bereiden:
  1. Bak het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een vers Turks brood
  2. Snijd het brood voorzichtig in de dikte doormidden en leg de bovenste helft opzij
  3. Meng 2 eetlepels pesto met 1 eetlepel mayonaise en bestrijk de onderste helft van het brood hiermee
  4. Verdeel de rucola erover en beleg het brood daarna met de rosbief
  5. Roer ½ eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie door elkaar en verdeel de dressing over de rosbief
  6. Verdeel daarna de pijnboompitten, lente ui, reepjes zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas over het brood en bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper.
  7. Bedek het brood met de bovenste helft en snijd in punten
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/turks-brood-rosbief-en-pesto-mayonaise/