Basiskoken #7: Hollandse asperges
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • ca. 1,5 kg Hollandse asperges
  • ca. 500 gram gekookte beenham
  • 6 eieren
  • 700 gram kleine nieuwe aardappels of krieltjes, geschild
  • 125 gram roomboter
  • gehakte verse peterselie
  • geraspte nootmuskaat
Bereiden:
  1. Schil de asperges
  2. Vul een (asperge)pan met water. Voeg een klontje van de boter en wat zout toe aan het water en breng aan de kook
  3. Doe de asperges in de pan en laat ze in ca. 15-20 minuten gaarkoken
  4. Kook intussen de eieren in ca. 7 minuten halfzacht en in een andere pan de aardappels tot ze gaar zijn (ca. 10 minuten)
  5. Controleer na 15 minuten of de asperges gaar zijn door er eentje op een vork te laten balanceren. Wanneer de asperge doorbuigt is hij gaar
  6. Laat de overgebleven boter in een steelpannetje of in de magnetron zachtjes smelten
  7. Pel de eieren en snijd ze in kwarten
  8. Schik de asperges op 4 borden
  9. Leg de plakken ham, de eieren en de gekookte aardappels naast de asperges
  10. Bestrooi de borden met de gehakte peterselie en eventueel wat nootmuskaat
  11. Geef de gesmolten boter er apart bij
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-5-asperges-win-asperge-pan/