Basiskoken #7: Hollandse asperges
- ca. 1,5 kg Hollandse asperges
- ca. 500 gram gekookte beenham
- 6 eieren
- 700 gram kleine nieuwe aardappels of krieltjes, geschild
- 125 gram roomboter
- gehakte verse peterselie
- geraspte nootmuskaat
- Schil de asperges
- Vul een (asperge)pan met water. Voeg een klontje van de boter en wat zout toe aan het water en breng aan de kook
- Doe de asperges in de pan en laat ze in ca. 15-20 minuten gaarkoken
- Kook intussen de eieren in ca. 7 minuten halfzacht en in een andere pan de aardappels tot ze gaar zijn (ca. 10 minuten)
- Controleer na 15 minuten of de asperges gaar zijn door er eentje op een vork te laten balanceren. Wanneer de asperge doorbuigt is hij gaar
- Laat de overgebleven boter in een steelpannetje of in de magnetron zachtjes smelten
- Pel de eieren en snijd ze in kwarten
- Schik de asperges op 4 borden
- Leg de plakken ham, de eieren en de gekookte aardappels naast de asperges
- Bestrooi de borden met de gehakte peterselie en eventueel wat nootmuskaat
- Geef de gesmolten boter er apart bij
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-5-asperges-win-asperge-pan/
3.5.3226