Hawaiiaanse strandgehaktballetjes uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 24 balletjes
Ingrediënten:
  • 750 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 150 gram verse ananas, geraspt en het vocht eruit geknepen
  • 2 eieren, licht geklutst
  • (kokos)olie om in te bakken
  • 5 dl tomatensaus
  • 120 gram geraspte mozzarella
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng het gehakt met de gember, lente ui en koriander
  3. Roer het kokosmeel, paprika, ananas en eieren erdoor en rol er met vochtige handen balletjes van ongeveer zo groot als golfballen
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en op hoog vuur en schep de balletjes er kort door tot ze een mooie kleur hebben
  5. Leg de balletjes in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus en de geraspte kaas erover
  6. Bak het gerecht ca 25 minuten in de oven tot het borrelt en de kaas gesmolten is
  7. Lekker met een snelle salade
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kookboekrecept-hawaiiaanse-strandgehaktballetjes-oven-winactie/